Alkaako kotisi käydä ahtaaksi? 

Haluaisitko enemmän tilaa pitkän duunipäivän jälkeen?

ja kenties jopa ikiomia istutuksia sopivan kokoisella takapihalla? 

En itse tiennyt talonrakennuksesta lähes ollenkaan, kun rupesin suunnittelemaan ensitaloni hommaamista . Hankin tietoa eri lähteistä, taloja rakentavilta tutuiltani, keskustelukanavilta ja wikipediasta. Alusta lähtien minulle kerrottiin, että minulle, juurikaan rakennuksista tai niiden tekemisestä tietämättömälle, muuttovalmis talo olisi kaikenkaikkiaan sujuvin ja helpoin ratkaisu.

Projektin aloitin selvittämällä pakettitaloyritysten talovaihtoehtoja. Sen sijaan, että olisin valinnut ”tutun ja turvallisen” Honka- tai Jukkatalon löysin uuden pakettitalojen valmistajan laatutalopaketit.fi. Se sopi minulle kuin nyrkki silmään monien eri talovaihtoehtojen sekä mahdollisuuteni vaikuttaa tulevan taloni ulkoiseen olemukseen ansiosta. Aloitin urakkani lähestymällä firmaa ilman suoria kaupallisia aikomuksia; halusin tietää vain perusasioita, talonrakennukseen liittyen.

Millä tavalla rakennusurakkani jatkui? Miten totaalisena aloittelijana talonrakentamisessa suoriuduin urakassani ja sujuiko muutto unelmieni taloon ilman ongelmia? Tarina jatkuu seuraavissa postauksissani